• Naši stručno osposobljeni kadrovi će bilo kojem motoru iz velike palete motora Perkins, pružiti sve neophodne servise kako u garantnom, tako i vangarantnom roku

  • Perkins gama motora od 4kW do 2000kW obuhvata širok spektar ponude motora za sve segmente u građevinarstvu, poljoprivredi, industriji i svim vidovima prateće opreme.

  • Praćenjem savremenih tehnologija, Perkins je razvio motore s elektronskim kontrolisanjem rada motora (ECM) kako bi zadovoljio potrebe proizvođača mašina, opreme i samim tim korisnike.

  • Systems Servis će kao ovlašteni diler Perkins motora, otkloniti svaki nedostatak na motoru koji podliježe garantnom roku.Perkins motor podliježe garanciji ukoliko je u garantnom roku i ukoliko se njime rukuje u skladu s tehničkim uputstvima proizvođača motora

  • Samo ugradnjom originalnih rezervnih dijelova Perkins stičete punu sigurnost da ste vašem motoru ugradili dio iz prve ugradnje

  • Systems Servis svojim iskustvom želi da doprinese da vaš Perkins motor na koje se radi remont, vrati vaše poverenje u sigurnost i pouzdanost motora nakon remonta. Zahvaljujući korištenju specijalnih alata, a uz svu prateću servisno - tehničku dokumentaciju i ugradnji originalnih rezervnih dijelova, vaš motor nakon remonta stiče garanciju kao pri kupovini novog motora.

Štampa

Tier 4

Grupa inženjera Perkins izdigla se iznad očekivanja kupaca i ponosno predstavila rezultat nove generacije motora koja je iznad svih najnaprednijih tehnologija i na tržište će uvesti naprednu tehnologiju nazvanu TIER 4 koja će na tržištima EU biti obavezna tek 2014. godine, kad će postati i zakonska obaveza.

Nova tehnologija zahtijeva nove vještine. Dizel motori budućnosti imaće mnogo viši nivo tehnološke kompleksnosti, spretnosti i vještine inženjera koje su potrebne za dizel motor. Razvijane su niz godina i sada su se izdigle na mnogo viši nivo.

To omogućava da Perkins može da vam ponudi ono što vam treba: fleksibilno i potpuno integrisano motorno rješenje koje obezbeđuje veći produktivni mašinski rad sa nižim cijenama.

Prednosti TIER 4

Bez obzira na to što je novi motor manji, u Perkinsu su njegovu snagu povećali do 40% u poređenju sa prethodnim verzijama. Novim motorom Tier 4 Perkins je postigao smanjenje izbacivanja azotnog oksida (NOx), bez korištenja dodatnih fluida. Novi NOx sistem recirkuliše izduvne gasove i smanjuje emisiju već u izvoru. Smanjen je i bijeli dim.

 

 

Perkins Tier 4 motor je u svjetskim mjerilima veoma fleksibilan i kompatibilan, dizajniran je tako da svojom produktivnošću bude profitabilan, i kao  ostali Perkins motori.  TIER 4 motor je cjenovno pristupačan i povoljan za održavanje.


Perkins se kod Tier 4 pobrinuo i za smanjenu potrošnju ulja i to čak do 50%.

 

Tier 4 motor je kompatibilan i sa Bio – dizel gorivom.