• Naši stručno osposobljeni kadrovi će bilo kojem motoru iz velike palete motora Perkins, pružiti sve neophodne servise kako u garantnom, tako i vangarantnom roku

  • Perkins gama motora od 4kW do 2000kW obuhvata širok spektar ponude motora za sve segmente u građevinarstvu, poljoprivredi, industriji i svim vidovima prateće opreme.

  • Praćenjem savremenih tehnologija, Perkins je razvio motore s elektronskim kontrolisanjem rada motora (ECM) kako bi zadovoljio potrebe proizvođača mašina, opreme i samim tim korisnike.

  • Systems Servis će kao ovlašteni diler Perkins motora, otkloniti svaki nedostatak na motoru koji podliježe garantnom roku.Perkins motor podliježe garanciji ukoliko je u garantnom roku i ukoliko se njime rukuje u skladu s tehničkim uputstvima proizvođača motora

  • Samo ugradnjom originalnih rezervnih dijelova Perkins stičete punu sigurnost da ste vašem motoru ugradili dio iz prve ugradnje

  • Systems Servis svojim iskustvom želi da doprinese da vaš Perkins motor na koje se radi remont, vrati vaše poverenje u sigurnost i pouzdanost motora nakon remonta. Zahvaljujući korištenju specijalnih alata, a uz svu prateću servisno - tehničku dokumentaciju i ugradnji originalnih rezervnih dijelova, vaš motor nakon remonta stiče garanciju kao pri kupovini novog motora.

Štampa

Istorija preduzeća Perkins

 

Osnivač Perkins preduzeća je Frank Perkins, rođen 20. februara 1889. u Pitersboru. Njegov otac i djeda bili su inženjeri i osnovali su porodično preduzeće nazvano Barford and Perkins, a proizvodili su poljoprivredne mašine.
Frank je bio uveren da je dizel ono pravo što je potrebno svakoj mašini i tome se potpuno posvetio. Juna 1932. godine osnovao je svoje preduzeće i ujesen iste godine uspešno je dao na testiranje prvi 4-cilindrični dizel motor.

Do 1938. godine Perkins motori su se nalazili u svim prevoznim sredstvima, kako industrijskim, morskim, tako i u poljoprivrednim verzijama. Između godina 1937. i 1946. napravljeno je 12 000 motora, a najviše je upotrebljeno za plovila.
Godine 1959. Frank Perkins se penzionisao, a razvoj se nastavlja. Iste godine, 23. januara, Massey – Ferguson preuzima Perkins.
Godine 1967. Frank Perkins je umro u svojoj 78. godini.
Godišnja proizvodnja motora povećava se na 350 000. Godine 1984. preuzimanjem Rolls Royce Diesel International, kasnije poznat kao Perkins Engines Limited, Perkins obezbeđuje snažno prisustvo u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Godine 1985. Perkins praznuje izradu svog 10 000 000. motora.
Godine 1986. Massey – Ferguson menja ime u Varity Corporation, a 1996. godine Massey – Ferguson sve Varity korporacije preimenuje u VarityPerkins.
Godine 1998 Caterpillar Inc preuzima Perkins Engine Company Limited za 1,3 milijarde američkih dolara i stvara najveću fabriku dizel motora na svijetu.
Godine 2007., kad Perkins zakorači u 75. godinu svog postojanja, počinju pripreme za izradu najboljeg motora budućnosti za koji dobijaju i nagradu.

Istorija preduzeća Perkins (video zapis):